Sunday, 11 October 2009

Veckospaning vecka 41

Här kommer åtta intryck från veckan som gick!

1. The Brand called you
(Personal Branding, Marknadsföring)
Så här i efterhand kommer jag inte riktigt ihåg exakt hur jag ramlade in på detta, men precis som i så många andra fall var Twitter inblandat. Hittade den här artikeln om Personal Branding på Fast Company. Läs den! Den är riktigt, riktiga bra. Faktiskt bättre än Seth Godins Tribes. Att tänka utifrån sig själv kan faktiskt också hjälpa till att förstå marknadsföring utifrån företaget.
Andra bra och lite kortare inlägg i ämnet är denna artikel om "Facts tell while stories sell" samt denna artikel om 10 bra vanor för professionella

2. 3D i DAM
(Digital Asset Management)
Under veckan så jag ett mycket intressant webinar om 3D och DAM, men det förtjänar faktiskt bli ett separat blogginlägg om. Stay tuned!

3. Mer om Google Wave
(Marketing Technology)
Förra veckan skrev jag om Google Wave. Denna vecka hittade jag denna video som enkelt förklarar vad det är:


4. Extensis scholarship
(Marknadsföring, Digital Asset Management)
Smart marknadsföring! Jag måste berömma Extensis för detta. Extensis sponsrar ett stipendium som ger möjlighet att deltaga i Museum Computer Networks konferens. Det man behöver göra är att skriva en kort uppsats där man förklarar hur Digital Asset Management är viktigt för dig och/eller din organisation. Snacka om att Extensis får bra idéer och bra leads via detta. Här finns mer information.

5. Clay Shirky dissekerar nyhetstidning
(Dagstidning)
Det kanske inte är tidningarna som måste räddas? Det kanske är reportrarna?
Hur som helst beskriver Clay i denna artikel något som jag tycker saknas i den svenska mediadebatten, nämligen det faktum att det är så lite material i en dagstidning som är producerat av egna reportrar. I artikeln dissekerar Clay sin lokaltidning och kommer bl.a. fram till det endast finns 6 reportrar på tidningen. Vad gör de andra 53 anställda?

6. The Ultimate Mood and Storyboard Application
(Marketing Technology)
Via @ronnestam hittade jag denna smått otroliga applikation. Kolla på videon som är inbäddad i artikeln! Det här måste vara ett måste för alla AD etc.

7. Use Conversational Hypnosis To Be More Persuasive
(Personal Branding, Presentationsteknik)
Intressant artikel som jag hittade via @brianwmarshall. Jag kommer definitivt försöka praktisera dessa enkla tips.

8. DAM report from CMS watch
(Digital Asset Management)
CMS Watch har släppt en ny 306-sidor lång rapport om Digital & Media Asset Management. Den kostar pengar men det finns ett utdrag som trots allt är ganska givande.

No comments:

Post a Comment